Δευ-Παρ: 8:00πμ – 18:00μμ

        Σαβ: 8:00πμ – 15:00μμ

Τηλεφωνική υποστήριξη 6984597400

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου

Ως ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, η συντήρηση του Dacia σας είναι υψίστης σημασίας για την απόδοση και την αντοχή του. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι γεμάτη από μύθους που μπορούν να παραπλανήσουν ακόμη και τους πιο ευσυνείδητους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Σε αυτό το άρθρο, αναλύουμε και καταρρίπτουμε πέντε κοινούς μύθους συντήρησης του Dacia που έχουν γίνει αποδεκτοί εδώ και καιρό ως αλήθεια.

Αναγκαιότητες προθέρμανσης κινητήρα

Ένας διαδεδομένος μύθος που χρήζει διευκρίνισης είναι η ανάγκη προθέρμανσης του κινητήρα ενός σύγχρονου Dacia πριν από την οδήγηση σε κρύο καιρό. Στην πραγματικότητα, οι σύγχρονοι κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των οχημάτων Dacia, έχουν σχεδιαστεί για να ζεσταίνονται πιο αποτελεσματικά κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου και όχι στο ρελαντί.

Η ξεπερασμένη πρακτική να αφήνετε το αυτοκίνητό σας να κάτσει για να ζεσταθεί ο κινητήρας δεν είναι μόνο περιττή αλλά και αντιοικονομική. Αυτοί οι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για να φτάνουν γρήγορα στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Κατά συνέπεια, η ανάγκη να ζεσταίνετε το αυτοκίνητό σας προτού ξεκινήσετε το δρόμο αποτελεί κατάλοιπο του παρελθόντος.

Απόδοση καυσίμου Premium

Πολλοί ιδιοκτήτες Dacia έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το premium καύσιμο (97 οκτανίων) αυξάνει την απόδοση του οχήματός τους, παρά τις οδηγίες του κατασκευαστή που υποδεικνύουν το αντίθετο. Η πεποίθηση ότι το premium καύσιμο είναι καλύτερο έχει οδηγήσει ορισμένους να επιλέγουν τακτικά επιλογές υψηλότερων οκτανίων.

Ωστόσο, για τα περισσότερα μοντέλα Dacia, η χρήση καυσίμου premium όταν ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος για απλό καύσιμο δεν προσφέρει πρόσθετα οφέλη. Είναι θέμα μηχανικής ιδιαιτερότητας: οι κινητήρες που έχουν ρυθμιστεί για να λειτουργούν με απλό καύσιμο δεν θα δουν αύξηση της ισχύος ή της απόδοσης από το premium.

Στην πραγματικότητα, η άποψη ότι τα υψηλότερα οκτάνια βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου ή τις επιδόσεις είναι σε μεγάλο βαθμό αβάσιμη για αυτά τα οχήματα. Η τήρηση του συνιστώμενου τύπου καυσίμου εξασφαλίζει τη βέλτιστη λειτουργία και εξαλείφει τις περιττές δαπάνες για premium επιλογές.

Συχνότητα αλλαγής λαδιού

Ξεφεύγοντας από το θέμα των τύπων καυσίμου, είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε με τον μύθο που περιβάλλει τη συχνότητα αλλαγής λαδιών για τα οχήματα Dacia.

Οι σύγχρονες εξελίξεις στα συνθετικά λιπαντικά και στο σχεδιασμό του κινητήρα έχουν επεκτείνει τα παραδοσιακά διαστήματα αλλαγής λαδιού, επιτρέποντας σε πολλά πρόσφατα μοντέλα να διανύουν από 8.000 έως 12.000 χιλιόμετρα πριν χρειαστούν αλλαγή λαδιού. Η τήρηση της συνιστώμενης συχνότητας αλλαγής λαδιού που περιγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της απόδοσης και της μακροζωίας του κινητήρα.

Πλεονεκτήματα γεμίσματος του ρεζερβουάρ το πρωί

Πολλοί πιστεύουν ότι οι χαμηλότερες πρωινές θερμοκρασίες οδηγούν σε πυκνότερο καύσιμο, γεγονός που υποτίθεται ότι βελτιώνει την οικονομία καυσίμου. Ωστόσο, δεδομένου ότι η βενζίνη αποθηκεύεται υπόγεια, όπου οι μεταβολές της θερμοκρασίας είναι ελάχιστες, η ώρα της ημέρας έχει ασήμαντο αντίκτυπο στην ποσότητα του καυσίμου που διανέμεται.

Το καύσιμο διαστέλλεται με τη θερμότητα, αλλά ο βαθμός διαστολής είναι αμελητέος λόγω του σταθερού περιβάλλοντος των υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης. Ως εκ τούτου, τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα του πρωινού ανεφοδιασμού είναι σε μεγάλο βαθμό αβάσιμα.

Αποδοτικότητα κλιματιστικού με ανοιχτά παράθυρα

Διαψεύδοντας έναν άλλο κοινό μύθο, η διαφορά απόδοσης στην χρήση του κλιματισμού με ανοιχτά παράθυρα είναι οριακή, με τους περισσότερους οδηγούς να μην παρατηρούν σημαντική αλλαγή στην κατανάλωση καυσίμου.

Είναι αλήθεια ότι η ενεργοποίηση του κλιματισμού μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου,. Ωστόσο, με τα ανοιχτά παράθυρα αυξάνεται η αντίσταση του αέρα, η οποία μπορεί επίσης να έχει ελάχιστη επίδραση στην αποδοτικότητα ενός οχήματος.

Έχοντας κατά νου ότι και οι δύο ενέργειες έχουν αμελητέο αντίκτυπο στην οικονομία καυσίμου δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προσωπικές τους προτιμήσεις χωρίς να ανησυχούν για την αποδοτικότητα.

Συμπερασματικά

Συνοψίζοντας, η συντήρηση των οχημάτων Dacia υπόκειται σε παρανοήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε απερίσκεπτες πρακτικές.

Η σωστή συντήρηση του οχήματος πρέπει να βασίζεται στις συστάσεις του κατασκευαστή και σε επιστημονικά στοιχεία, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση και μακροζωία των οχημάτων Dacia.

Tο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS βρίσκεται στη Καλαμάτα Νικολάου Πλαστήρα 32 – Καλαμάτας προσφέροντας άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για το αυτοκίνητό σας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν πλήρη και υπεύθυνο τεχνικό έλεγχο μέχρι την πιο «δύσκολη» αποκατάσταση μιας βλάβης.

Renault | Dacia | Citroen | Peugeot |Audi | Skoda | Seat | Volkswagen | Nissan

Τηλεφωνο: +306984597400

Το συνεργείο θα παραμείνει κλειστό 15/08 και 21/08-26/08.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.