Δευ-Παρ: 8:00πμ – 18:00μμ

        Σαβ: 8:00πμ – 15:00μμ

Τηλεφωνική υποστήριξη 6984597400

Διάγνωση Οχημάτων

Στην SOKRATIS SAMIOS AUTO SERVICE έχουμε επενδύσει στην σωστή και εξειδικευμένη διάγνωση. Διαθέτουμε διαγνωστικά υπερσύγχρονης τεχνολογίας και ειδικά εργαλεία για την ακριβή διάγνωση βλαβών σε όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς. Με συνεχή αναβάθμιση των λογισμικών, παρακολούθηση σεμιναρίων, για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και των αναβαθμίσεων τους, αντιμετωπίζουμε με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στο αυτοκίνητό σας.

Λίγα λόγια για την διάγνωση βλαβών…

  • Τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα έχουν όλο και περισσότερα συστήματα που ελέγχονται ηλεκτρονικά. Για βλάβες που παρουσιάζονται στα ηλεκτρονικά συστήματα, απαιτείται διάγνωση για γρήγορη και ακριβή αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.
  • Η διάγνωση στα αυτοκίνητα είναι απαραίτητη και βοηθάει τον τεχνικό στην επιδιόρθωση της βλάβης. Τα πλέον σημαντικά αποτελέσματα της διάγνωσης είναι η ασφάλεια των επιβατών, η καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων και η διευκόλυνση του συνεργείου σε περίπτωση επισκευής.
  • Τα νέα οχήματα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων, τα οποία ονομάζονται συστήματα διαχείρισης κινητήρα, ρύθμισης πέδησης, αερόσακου, σασμάν, κλιματισμού, κεντρικού κλειδώματος, φώτων και πολλά ακόμη. Τα συστήματα αυτά διαθέτουν εγκεφάλους για τον έλεγχο της λειτουργίας τους με μικροεπεξεργαστή, που επεξεργάζεται τις πληροφορίες των αισθητήρων και ενεργοποιεί κάποιες βαλβίδες ή σεβρομηχανισμούς όταν χρειάζεται, τέτοιες βαλβίδες είναι τα μπέκ, η βαλβίδα ανακύκλωσης, οι κλειδαριές, οι βαλβίδες του ABS στην υδραυλική μονάδα κ.α.
  • Ο έλεγχος της λειτουργίας των επιμέρους συστημάτων σε ένα όχημα, αυτόματα σημαίνει τον αυτοέλεγχο και την καταγραφή των βλαβών, οι οποίες παρουσιάζονται σε κάποιο σύστημα. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές, στην εκκίνηση με τον αυτοέλεγχο του συστήματος, στην διάρκεια της λειτουργίας με τον ίδιο τρόπο και στο σβήσιμο του κινητήρα, εάν υπάρχει έλεγχος.
  • Οι εγκέφαλοι των συστημάτων έχουν μια ή και δυο μνήμες αποθήκευσης των βλαβών οι οποίες μπορούν να αναγνωστούν με τη διαγνωστική συσκευή και στη συνέχεια να επισκευαστούν από τον εξειδικευμένο τεχνικό.

 

Ελέγχουμε το αυτοκίνητο σε 10 τομείς ώστε να έχετε την πληρέστερη εικόνα.

Φανοποιεία:

Αποτελεί τον κυριότερο τρόπο για να διαπιστώσουμε αν το αυτοκίνητο είχε υποστεί κάποιο σοβαρό τρακάρισμα στο παρελθόν. Γίνεται λεπτομερής έλεγχος όλων των δομικών μερών. Έτσι μόνο μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς ότι η ενεργητική και παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου, είναι συγκρίσιμες με τις αρχικές προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Μηχανικά Μέρη:

Έλεγχος όλων των μηχανικών μερών για δυσλειτουργίες και φθορές. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με οπτικό τρόπο αλλά και εξετάζοντας επιμέρους εξαρτήματα. Ο έλεγχος διενεργείται σε δύο φάσεις (κινητήρας σε λειτουργία) για την εξαγωγή των σχετικών συμπερασμάτων.

Διάγνωση χιλιομέτρων:

Διαθέτουμε εξειδικευμένο εξοπλισμό ικανό να συνδεθεί ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα συστήματα διάγνωσης του οχήματος. Με τον τρόπο αυτό οι μηχανικοί μας είναι σε θέση να ανακτήσουν τα πραγματικά χιλιόμετρα όπως αυτά έχουν καταγραφεί από μη τροποποιήσιμα υποσυστήματα τα οποία δεν μπορούν να πειραχτούν σε αντίθεση με το οδόμετρο του καντράν.

Έλεγχος ράμπας:

Ανύψωση του οχήματος για λεπτομερή έλεγχο του κάτω μέρους. Η φορητή ράμπα επιτρέπει την επιτόπου ανύψωση του οχήματος δίνοντας άμεση οπτική πρόσβαση στον μηχανικό. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να εντοπισθούν ακόμα και οι πιο μικρές διαρροές με ακρίβεια.

Έλεγχος ηλεκτρολογικών:

Ελέγχονται όλα τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου για βραχυκυκλώσεις και δυσλειτουργίες. Γίνεται μέτρηση της τάσης και των αμπέρ ψυχρής εκκίνησης CCA.

Έλεγχος εσωτερικού:

Εξετάζεται ότι έχει σχέση με το εσωτερικό του οχήματος και την άνεση των επιβατών. Οι μηχανικοί μας σημειώνουν ότι μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αίσθηση χρήσης. Σημαντικό στοιχείο ελέγχου είναι και ο διεξοδικός έλεγχος των πληροφοριακών συστημάτων του οχήματος.

Διάγνωση εγκεφάλων:

Έλεγχος εγκεφάλου του κινητήρα και των υπολοίπων κύριων υποσυστημάτων. Ανάγνωση καταγεγραμμένων σφαλμάτων με ή χωρίς ένδειξη check engine στο καντράν. Επιτρέπει τον εντοπισμό βλάβης ακόμα και χωρίς να υπάρχουν προφανείς ενδείξεις κατά τη λειτουργία του κινητήρα ή άλλου υποσυστήματος.

Χημικός έλεγχος:

Ο μηχανικός λαμβάνει δείγμα από το λάδι του κινητήρα για την πραγματοποίηση του χημικού ελέγχου. Η χημική επεξεργασία μας επιτρέπει να συμπεράνουμε στοιχεία σχετικά με την συντήρηση του οχήματος στο παρελθόν αλλά και την φθορά του κινητήρα.

Δοκιμή οδήγησης

Εκτέλεση ελέγχου οδήγησης για εντοπισμό τυχόν ηχητικών ή άλλων ενδείξεων δυσλειτουργίας των κινούμενων μηχανικών μερών όπως το κιβώτιο ταχυτήτων, το τιμόνι τα αμορτισέρ αλλά και ταλαντώσεις του αμαξώματος.

Έλεγχος εγγράφων

Έλεγχος όλων των συνοδευτικών εγγράφων νομιμότητας του αυτοκινήτου όπως η άδεια κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ άλλα και του ιστορικού συντήρησης.

Tο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS βρίσκεται στη Καλαμάτα Νικολάου Πλαστήρα 32 – Καλαμάτας προσφέροντας άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για το αυτοκίνητό σας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν πλήρη και υπεύθυνο τεχνικό έλεγχο μέχρι την πιο «δύσκολη» αποκατάσταση μιας βλάβης.

Renault | Dacia | Citroen | Peugeot |Audi | Skoda | Seat | Volkswagen | Nissan

Τηλεφωνο: +306984597400

Το συνεργείο θα παραμείνει κλειστό 15/08 και 21/08-26/08.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.