Δευ-Παρ: 8:00πμ – 18:00μμ

        Σαβ: 8:00πμ – 15:00μμ

Τηλεφωνική υποστήριξη 6984597400

Αμορτισέρ – Αναρτήσεις

Τα αμορτισέρ, όπως και άλλα μηχανικά εξαρτήματα, απαιτούν τακτικό έλεγχο και συντήρηση για να διατηρήσουν την ορθή λειτουργία τους και να εξασφαλίσουν την ασφαλή και άνετη οδήγηση του οχήματος.

Κατά τη διάρκεια ενός σέρβις αμορτισέρ, ένας εξειδικευμένος τεχνικός στο συνεργείο μας ελέγχει την κατάσταση των αμορτισέρ και εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επισκευής. Αυτές οι εργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Έλεγχος για τυχόν διαρροές: Ο τεχνικός μας ελέγχει αν υπάρχουν διαρροές από τα αμορτισέρ, που μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα στην απόδοση τους.
  2. Έλεγχος της απόδοσης: Τα αμορτισέρ ελέγχονται για τυχόν απώλεια απόδοσης ή απόκλιση από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
  3. Αντικατάσταση: Εάν τα αμορτισέρ είναι φθαρμένα ή παρουσιάζουν προβλήματα, μπορεί να είναι απαραίτητη η αντιστάθμιση των αμορτισέρ. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν τα αμορτισέρ έχουν προβλήματα ρύθμισης ή όταν η απόδοσή τους διαφέρει ανάμεσα στα αριστερά και δεξιά αμορτισέρ.
  1. Επισκευή: Εάν υπάρχουν προβλήματα όπως φθορές, καταπόνηση ή καταστροφή των αμορτισέρ, μπορεί να απαιτηθεί επισκευή ή αντικατάσταση με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας.


Είναι σημαντικό να τηρείτε το προγραμματισμένο σέρβις για τα αμορτισέρ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της ασφάλειας και της απόδοσης του οχήματος, καθώς και στην παροχή μιας ομαλής και άνετης οδήγησης. Επιπλέον, αν αντιληφθείτε οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά του οχήματος, όπως αστάθεια, ανεπαρκή απόκριση ή δονήσεις, θα πρέπει να ελέγξετε τα αμορτισέρ και να τα επισκευάσετε αναλόγως.

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη ότι τα αμορτισέρ έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και χρειάζονται τακτική συντήρηση. Συνήθως, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνιστούν τον έλεγχο των αμορτισέρ κάθε 50.000-80.000 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Επίσης, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τις συστάσεις και τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος όσον αφορά το σέρβις αμορτισέρ. Καθώς τα αμορτισέρ είναι σημαντικά για την ασφάλεια και την απόδοση του οχήματος, η εκτέλεση του σέρβις αμορτισέρ από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας είναι η καλύτερη σας επιλογή.

Οι τεχνικοί μας έχουν την εμπειρία και τον εξοπλισμό για να διαγνώσουν τυχόν προβλήματα και να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επισκευής των αμορτισέρ.

Μερικά από τα οφέλη του σέρβις αμορτισέρ περιλαμβάνουν:

  1. Βελτιωμένη απόδοση: Με τον κανονικό έλεγχο και τη συντήρηση των αμορτισέρ, μπορεί να βελτιωθεί η απόδοση τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη σταθερότητα, ακρίβεια στην οδήγηση και μείωση των κραδασμών του αυτοκινήτου.
  2. Αύξηση ασφάλειας: Τα αμορτισέρ παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του οχήματος. Ένα καλά συντηρημένο σύστημα αμορτισέρ εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου και μείωση της απόστασης φρεναρίσματος.
  3. Παρατεταμένη διάρκεια ζωής: Με τον έλεγχο και την συντήρηση, τα αμορτισέρ μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο.

Πώς λειτουργούν τα αμορτισέρ αυτοκινήτου;

Τα αμορτισέρ αυτοκινήτου λειτουργούν για να απορροφούν τους ανεπιθύμητους κραδασμούς του οχήματος και να παρέχουν μια ομαλή και άνετη οδήγηση. 

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το αμάξωμα του οχήματος εκτίθεται σε κραδασμούς που προκαλούνται από την ανώμαλη επιφάνεια του δρόμου, την επίδραση των ανωμαλιών του δρόμου, τις στροφές, τα φρεναρίσματα και άλλες κινήσεις. Τα αμορτισέρ αντιδρούν σε αυτές τις κινήσεις και εξασφαλίζουν ότι το αμάξωμα παραμένει σταθερό και ελέγχεται.

Ο τρόπος λειτουργίας των αμορτισέρ είναι βασικά μια διαδικασία απορρόφησης και απόσβεσης των κραδασμών. 

Συνολικά, τα αμορτισέρ προσφέρουν σταθερότητα, άνεση και ασφάλεια κατά την οδήγηση. Είναι σημαντικό να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να ελέγχονται τακτικά για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία τους. Ένα καλά συντηρημένο σύστημα αμορτισέρ θα εξασφαλίσει την αποτελεσματική απορρόφηση των κραδασμών, την ομαλή οδήγηση, την καλύτερη ευστάθεια και τη μείωση της φθοράς σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα σημάδια φθοράς στα αμορτισέρ, όπως απώλεια απόδοσης, διαρροή υγρού ή αέρα, ανομοιομορφίες στην οδήγηση, κραδασμούς ή κτυπήματα κατά τη διέλευση πάνω από ανωμαλίες του δρόμου. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, μπορείτε να επισκεφθείτε το εξειδικευμένο συνεργείο αυτοκινήτων μας Sokratis Samios για έλεγχο και αντικατάσταση, αν είναι απαραίτητο.

Γενικά, η κανονική συντήρηση και ο έλεγχος των αμορτισέρ είναι σημαντικοί παράγοντες για την ασφάλεια, την άνεση και την απόδοση του οχήματός σας. 

Tο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS βρίσκεται στη Καλαμάτα Νικολάου Πλαστήρα 32 – Καλαμάτας προσφέροντας άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για το αυτοκίνητό σας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν πλήρη και υπεύθυνο τεχνικό έλεγχο μέχρι την πιο «δύσκολη» αποκατάσταση μιας βλάβης.

Renault | Dacia | Citroen | Peugeot |Audi | Skoda | Seat | Volkswagen | Nissan

Τηλεφωνο: +306984597400

Το συνεργείο θα παραμείνει κλειστό 15/08 και 21/08-26/08.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.