Δευ-Παρ: 8:00πμ – 18:00μμ

        Σαβ: 8:00πμ – 15:00μμ

Τηλεφωνική υποστήριξη 6984597400

Ευθυγράμμιση

Τι είναι η «ευθυγράμμιση»;

Στο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS στην Καλαμάτα μιλώντας για ευθυγράμμιση αυτοκινήτου εννοούμε τον έλεγχο αλλά και τη ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος. Με αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει καμία απόκλιση στην πορεία του αυτοκινήτου.

Γιατί είναι απαραίτητη η ευθυγράμμιση;

Η ευθυγράμμιση του οχήματος πρέπει να γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι και τα τέσσερα ελαστικά βρίσκονται σε σωστή θέση σχετικά με τον δρόμο, έχουν δηλαδή ευθεία επαφή. Από τη στιγμή που το όχημα είναι ευθυγραμμισμένο, σημαίνει ότι η οδήγηση πραγματοποιείται με ασφάλεια, χωρίς απότομα φρένα, με καλύτερες επιδόσεις από πριν. Επιπλέον τα ελαστικά του οχήματος διατηρούνται σε άριστη κατάσταση, χωρίς να φθείρονται. Τέλος η ευθυγράμμιση συμβάλλει και στην εξοικονόμηση του καυσίμου.

Πώς απορρυθμίζεται η ευθυγράμμιση;

Δύο είναι οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους ένα όχημα μπορεί να χάσει τη σωστή ευθυγράμμισή του.

  • Πτώση σε απότομη λακκούβα κατά την πορεία
  • Νευρικό και απότομο παρκάρισμα, χτυπώντας τα ελαστικά

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ευθυγράμμιση στο αυτοκίνητο;

Η συχνότητα ελέγχου της ευθυγράμμισης είναι διαφορετική για κάθε αυτοκίνητο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση του οχήματος. Οπότε, προγραμματισμένη ρύθμιση δεν υπάρχει. Προληπτικά κάθε οδηγός πρέπει να ελέγχει το όχημά του σε συνεργείο αυτοκινήτου μία φορά ετησίως κάθε 10.000 km περίπου, στην περίπτωση που προσκρούσει βίαια σε κάποιο εμπόδιο ή αν πρόκειται να κάνετε ένα μακρινό οδικό ταξίδι.

Με ποιον τρόπο γίνεται ο έλεγχος/ρύθμιση της ευθυγράμμισης;

Για να ελεγχθεί αν είναι απαραίτητο να γίνει ευθυγράμμιση, το αυτοκίνητο χρειάζεται να περάσει από συγκλισιόμετρο. Στην συνέχεια παρατηρείται αν το όχημα αποκλίνει από την ευθεία για να εξακριβωθεί αν πρέπει να ευθυγραμμιστεί.

Το όχημα μπαίνει σε ράμπα και περνάει από ακτίνες λέιζερ. Με αυτόν τον τρόπο εξακριβώνεται το μέγεθος σύγκλισης και απόκλισης του οχήματος. Αν οι ενδείξεις είναι αρνητικές, τότε οι ειδικοί προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ρύθμιση της ευθυγράμμισης.

Ο έλεγχος και η ρύθμιση της ευθυγράμμισης, συνήθως διαρκεί το πολύ μία ώρα. Ο χρόνος αυτός εξαρτάται από τις ανάγκες και το μέγεθος του αυτοκινήτου.

Tο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS βρίσκεται στη Καλαμάτα Νικολάου Πλαστήρα 32 – Καλαμάτας προσφέροντας άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για το αυτοκίνητό σας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν πλήρη και υπεύθυνο τεχνικό έλεγχο μέχρι την πιο «δύσκολη» αποκατάσταση μιας βλάβης.

Renault | Dacia | Citroen | Peugeot |Audi | Skoda | Seat | Volkswagen | Nissan

Τηλεφωνο: +306984597400

Το συνεργείο θα παραμείνει κλειστό 15/08 και 21/08-26/08.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.