Δευ-Παρ: 8:00πμ – 18:00μμ

        Σαβ: 8:00πμ – 15:00μμ

Τηλεφωνική υποστήριξη 6984597400

Στο συνεργείο αυτοκινήτων SOKRATIS SAMIOS, επισημαίνουμε τη σημασία της τακτικής συντήρησης ψυγείου νερού για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος ψύξης του οχήματός σας.

Σημασία της συντήρησης του ψυγείου του αυτοκινήτου σας

Η τακτική συντήρηση του ψυγείου νερού του οχήματός σας είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος ψύξης και την αποφυγή της υπερθέρμανσης του κινητήρα.

Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες, η υπερθέρμανση του κινητήρα αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο. Για την αποτροπή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων, η φροντίδα του συστήματος ψύξης καθίσταται απαραίτητη.

Στο συνεργείο αυτοκινήτων SOKRATIS SAMIOS, δίνουμε προτεραιότητα στην απόδοση και την ασφάλεια του οχήματός σας. Ένα καλά συντηρημένο σύστημα ψύξης διατηρεί την ιδανική θερμοκρασία του κινητήρα, προστατεύοντας από τους κινδύνους υπερθέρμανσης.

Σημάδια φθοράς του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου

Ο εντοπισμός των σημείων φθοράς στην αντλία νερού του ψυγείου του οχήματός σας είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός αποτελεσματικού συστήματος ψύξης και την πρόληψη της υπερθέρμανσης του κινητήρα.

Στο συνεργείο μας, δίνουμε έμφαση στη σημασία των τακτικών επιθεωρήσεων ως μέρος των ολοκληρωμένων υπηρεσιών μας. Οι ορατές ρωγμές, ή οι διαρροές γύρω από την περιοχή του σωλήνα είναι σαφείς ενδείξεις ότι η ακεραιότητα του σωλήνα έχει τεθεί σε κίνδυνο. Μια τέτοια ζημιά μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ψυκτικού υγρού, το οποίο είναι σημαντικό για την απαγωγή της θερμότητας από τον κινητήρα.

Παράλληλα ο δείκτης θερμοκρασίας του κινητήρα σας θα πρέπει να παραμένει στη μέση. Εάν ανεβαίνει συνεχώς ή αγγίζει το κόκκινο, αυτό είναι σημάδι ότι το σύστημα ψύξης δεν λειτουργεί σωστά.

Επίσης αν και η μικρή ποσότητα ατμού από την εξάτμιση είναι φυσιολογική, ειδικά σε κρύο καιρό, εάν υπάρχει πυκνός ή λευκός καπνός, μπορεί να υποδηλώνει διαρροή ψυκτικού υγρού ή καμένη φλάντζα κεφαλής.

Τέλος ο ασυνήθιστος θόρυβος από τον κινητήρα, όπως σφυρίγματα ή θορυβώδης λειτουργία, μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με την αντλία νερού ή τον θερμοστάτη.
Ψυγείο και αντλία νερού: Η αχτύπητη συνεργασία για την υγεία του κινητήρα

Ψυγείο και αντλία νερού

Φανταστείτε το ψυγείο σαν έναν εναλλάκτη θερμότητας. Το ζεστό ψυκτικό υγρό, γεμάτο με θερμότητα από τον κινητήρα, ρέει μέσα από τα σωληνάκια του ψυγείου. Εκεί, έρχεται σε επαφή με τον δροσερό αέρα που ρέει από την μπροστινή μάσκα του οχήματος. Η θερμότητα μεταφέρεται στον αέρα, ψύχοντας το υγρό και κάνοντάς το έτοιμο να επιστρέψει στον κινητήρα για νέο κύκλο ψύξης.

Η αντλία νερού, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού σε ολόκληρο το σύστημα. Αυτή, ωθεί ασταμάτητα το υγρό από τον κινητήρα προς το ψυγείο και πάλι πίσω, εξασφαλίζοντας την ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και την αποδοτική ψύξη.

Χάρη στην άψογη συνεργασία τους, ψυγείο και αντλία νερού διατηρούν τον κινητήρα σε ιδανική θερμοκρασία, αποτρέποντας την υπερθέρμανση και τις βλάβες. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να φροντίζετε τακτικά αυτά τα δύο ζωτικής σημασίας εξαρτήματα, για να διασφαλίσετε την υγεία και την μακροζωία του κινητήρα σας.

Η υπηρεσία μας περιλαμβάνει μια σχολαστική επιθεώρηση του συστήματος ψύξης, διασφαλίζοντας ότι κάθε εξάρτημα λειτουργεί απρόσκοπτα. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι που κάνει την υπηρεσία μας να ξεχωρίζει, παρέχοντάς σας εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία του οχήματός σας.

Για να εγγυηθείτε ότι το όχημά σας θα συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά και να αποτρέψετε πιθανά προβλήματα υπερθέρμανσης, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε την συντήρηση του ψυγείου νερού του οχήματος σας πριν να είναι αργά.

Προγραμματίζοντας έγκαιρα την αντικατάστασή σας, προστατεύετε την επένδυσή σας και διασφαλίζετε ότι το όχημά σας παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Εμπιστευτείτε μας για να διατηρήσουμε τον κινητήρα σας δροσερό, το όχημά σας να λειτουργεί ομαλά και το μυαλό σας ήσυχο.

Tο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS βρίσκεται στη Καλαμάτα Νικολάου Πλαστήρα 32 – Καλαμάτας προσφέροντας άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για το αυτοκίνητό σας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν πλήρη και υπεύθυνο τεχνικό έλεγχο μέχρι την πιο «δύσκολη» αποκατάσταση μιας βλάβης.

Renault | Dacia | Citroen | Peugeot |Audi | Skoda | Seat | Volkswagen | Nissan

Τηλεφωνο: +306984597400

Το συνεργείο θα παραμείνει κλειστό 15/08 και 21/08-26/08.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.