Δευ-Παρ: 8:00πμ – 18:00μμ

        Σαβ: 8:00πμ – 15:00μμ

Τηλεφωνική υποστήριξη 6984597400

Ο προληπτικός έλεγχος στο αυτοκίνητο μας βοηθά στην αποφυγή δαπανηρών επισκευών στο μέλλον. Με την έγκαιρη διαπίστωση πιθανών ζητημάτων, μπορείτε να αποφύγετε σημαντικά προβλήματα που μπορεί να απαιτούν εκτεταμένες επισκευές και υψηλά έξοδα.

Οι τακτικές επιθεωρήσεις μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μικροπροβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση του οχήματός σας, όπως φθαρμένα τακάκια φρένων ή ένα ακατάλληλο φίλτρο αέρα. Η άμεση αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων μπορεί όχι μόνο να σας εξοικονομήσει χρήματα αλλά και να βελτιώσει τη συνολική απόδοση του αυτοκινήτου σας.

Πρόληψη δαπανηρών επισκευών

Αν εντοπίσετε τα προβλήματα νωρίς, μπορείτε να γλιτώσετε πολλά χρήματα και ταλαιπωρία μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, ένας προληπτικός έλεγχος μπορεί να εντοπίσει φθαρμένα τακάκια φρένων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική ζημιά στους ρότορές σας αν δεν αλλαχθούν έγκαιρα. Ομοίως, μπορεί να αποκαλύψει έναν χαλαρό ή κατεστραμμένο ιμάντα, ο οποίος, αν δεν αντικατασταθεί, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα σας και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζημιά.

Με τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, μπορείτε να τα αποτρέψετε από το να προκαλέσουν πιο εκτεταμένες ζημιές.

Εντοπισμός πιθανών κινδύνων ασφαλείας

Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί θα ελέγξουν την κατάσταση των φρένων, των ελαστικών, του συστήματος διεύθυνσης και ανάρτησης και του φωτισμού. Όλα αυτά είναι σημαντικά εξαρτήματα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα κατά την οδήγηση.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους που εντοπίζονται κατά την επιθεώρηση του αυτοκινήτου είναι τα φθαρμένα φρένα. Τα φρένα είναι ένα σημαντικό στοιχείο ενός αυτοκινήτου και τυχόν προβλήματα με αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου αυτοκινήτου, οι μηχανικοί θα ελέγξουν την κατάσταση των τακακιών, των ρότορων και των δαγκάνων των φρένων σας. Θα ελέγξουν επίσης για τυχόν διαρροές στις σωληνώσεις των φρένων και θα διασφαλίσουν ότι τα επίπεδα του υγρού φρένων είναι επαρκή.

Ένας άλλος πιθανός κίνδυνος που μπορεί να εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου του αυτοκινήτου είναι τα φθαρμένα ελαστικά. Τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής μεταξύ του οχήματός σας και του δρόμου και τυχόν προβλήματα με αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Οι μηχανικοί θα ελέγξουν την κατάσταση των ελαστικών σας, συμπεριλαμβανομένου του βάθους του πέλματος, της πίεσης των ελαστικών και της συνολικής κατάστασης. Θα επιθεωρήσουν επίσης τους τροχούς και τα ρουλεμάν των τροχών για να διασφαλίσουν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Βελτιωμένη απόδοση του οχήματος

Η βελτίωση των επιδόσεων του οχήματός σας μπορεί να επιτευχθεί μέσω της τακτικής συντήρησης και της αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων αμέσως μόλις εμφανιστούν.

Οι τακτικές επιθεωρήσεις αυτοκινήτων μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων προτού αυτά γίνουν σημαντικά, επιτρέποντας την πραγματοποίηση επισκευών και προσαρμογών προτού επηρεάσουν τη συνολική απόδοση του οχήματός σας. Η παραμέληση των ελέγχων και της συντήρησης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένη ισχύ, ακόμη και σε κινδύνους για την ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου, ένας μηχανικός θα ελέγξει όλα τα κύρια εξαρτήματα του οχήματός σας για να διασφαλίσει ότι λειτουργούν σωστά. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο και την αλλαγή λαδιών, την επιθεώρηση των φρένων και την εξέταση των συστημάτων ανάρτησης και διεύθυνσης.

Επίσης εντοπίζονται τυχόν φθορές στα ελαστικά πριν γίνουν επικίνδυνες. Το σωστό φούσκωμα και η εναλλαγή των ελαστικών μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων και να μειώσει τον κίνδυνο διαρροής ή άλλου προβλήματος που σχετίζεται με τα ελαστικά.

Συμμόρφωση με τους κρατικούς κανονισμούς

Η συμμόρφωση με τους κρατικούς κανονισμούς είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας ασφαλούς και νόμιμης οδήγησης. Ένας από τους σημαντικότερους κρατικούς κανονισμούς είναι η απαίτηση για τακτικές επιθεωρήσεις αυτοκινήτων. Αυτές οι διασφαλίζουν ότι το όχημά σας ανταποκρίνεται στα πρότυπα ασφαλείας που ορίζει η πολιτεία.

Οι τακτικές επιθεωρήσεις αυτοκινήτων διασφαλίζουν επίσης ότι το όχημά σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, οι μηχανικοί ελέγχουν για τυχόν ελαττώματα ή δυσλειτουργίες στον κινητήρα, τα φρένα, τα ελαστικά και άλλα κρίσιμα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας. Αυτές οι επιθεωρήσεις βοηθούν να εντοπιστούν μικρά προβλήματα πριν γίνουν μεγάλα και δαπανηρά ζητήματα.

Εκτός από τα οφέλη για την ασφάλεια και το κόστος, οι τακτικές επιθεωρήσεις αυτοκινήτων σας βοηθούν επίσης να διατηρήσετε την αξία του οχήματός σας. Έχοντας τεκμηριωμένο ιστορικό επιθεωρήσεων, μπορείτε να δείξετε στους πιθανούς αγοραστές ότι το αυτοκίνητό σας έχει συντηρηθεί σωστά. Αυτό μπορεί να αυξήσει την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας και να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας.

Ασφάλεια κατά την οδήγηση

Όταν βρίσκεστε στο δρόμο, είναι σημαντικό να αισθάνεστε ασφαλείς και σίγουροι για τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του οχήματός σας. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να υποβάλλετε το αυτοκίνητό σας σε τακτικές επιθεωρήσεις.

Εκτός από την ψυχική ηρεμία που προσφέρει ο τακτικός έλεγχος του αυτοκινήτου, υπάρχουν και άλλα οφέλη.

Οι επιθεωρήσεις μπορούν να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα προτού αυτά γίνουν σημαντικά. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, αποτρέποντας δαπανηρές επισκευές ή αντικαταστάσεις. Επιπλέον, διατηρώντας το αυτοκίνητό σας καλά συντηρημένο, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική διάρκεια ζωής και την αξία μεταπώλησής του.

Συχνές ερωτήσεις

Θα πρέπει να επιθεωρείτε ετησίως το αυτοκίνητό σας για να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του και να αποφύγετε απρόσμενες βλάβες. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα, γλιτώνοντάς σας από δαπανηρές επισκευές στο μέλλον.

Δεν χρειάζεται να πάτε σε μια αντιπροσωπεία για έλεγχο αυτοκινήτου. Οι τοπικοί μηχανικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθεωρήσεις εξίσου καλά. Μπορεί να είναι ακόμη και πιο προσιτοί και να παρέχουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.

Ένας τυπικός έλεγχος αυτοκινήτου μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία ώρα. Είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε τον έλεγχο εκ των προτέρων και να είστε προετοιμασμένοι να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο για μερικές ώρες, αν χρειαστεί.

Αφιερώνοντας χρόνο για την τακτική επιθεώρηση του οχήματός σας, μπορείτε να γλιτώσετε από δαπανηρές επισκευές στο μέλλον και να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλές στην οδήγηση.

Οι τακτικές επιθεωρήσεις μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη συνολική απόδοση του οχήματός σας και να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συμβατοί με τους κρατικούς κανονισμούς.

Φροντίστε λοιπόν να προγραμματίζετε τακτικές επιθεωρήσεις για το αυτοκίνητό σας και απολαύστε τα πολλά οφέλη που συνεπάγεται η φροντίδα του οχήματός σας.

Tο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS βρίσκεται στη Καλαμάτα Νικολάου Πλαστήρα 32 – Καλαμάτας προσφέροντας άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για το αυτοκίνητό σας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν πλήρη και υπεύθυνο τεχνικό έλεγχο μέχρι την πιο «δύσκολη» αποκατάσταση μιας βλάβης.

Renault | Dacia | Citroen | Peugeot |Audi | Skoda | Seat | Volkswagen | Nissan

Τηλεφωνο: +306984597400

Το συνεργείο θα παραμείνει κλειστό 15/08 και 21/08-26/08.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.