Δευ-Παρ: 8:00πμ – 18:00μμ

        Σαβ: 8:00πμ – 15:00μμ

Τηλεφωνική υποστήριξη 6984597400

Σχεδιάζετε ένα οδικό ταξίδι στο μέλλον; Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Εξάλλου, δεν θέλετε να μείνετε στη μέση του πουθενά λόγω βλάβης. Αφιερώνοντας χρόνο για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ομαλό ταξίδι χωρίς να έχετε άγχος.

Το πρώτο βήμα για την προετοιμασία του αυτοκινήτου σας για ένα ταξίδι είναι να ελέγξετε τα υγρά και τα φίλτρα του. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο των επιπέδων λαδιού, ψυκτικού υγρού, υγρού μετάδοσης κίνησης και υγρού φρένων. Εάν κάποιο από αυτά τα υγρά είναι χαμηλό, συμπληρώστε τα πριν φύγετε.

Επιπλέον, φροντίστε να ελέγξετε και να αντικαταστήσετε το φίλτρο αέρα εάν είναι βρώμικο. Διασφαλίζοντας ότι τα υγρά και τα φίλτρα του αυτοκινήτου σας είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να αποτρέψετε πιθανές ζημιές στον κινητήρα και να βελτιώσετε την αποδοτικότητα των καυσίμων.

Έλεγχος των υγρών και των φίλτρων του αυτοκινήτου σας

Πρώτον, ελέγξτε τα λάδια του κινητήρα σας. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στη σωστή στάθμη και ότι δεν είναι πολύ βρώμικο, ειδάλως συμπληρώστε το ή κάντε αλλαγή λαδιού πριν βγείτε στο δρόμο.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού. Αυτό είναι που εμποδίζει την υπερθέρμανση του κινητήρα σας, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στο σωστό επίπεδο.

Επίσης, ελέγξτε τα επίπεδα του υγρού μετάδοσης κίνησης, του υγρού φρένων και του υδραυλικού τιμονιού. Όλα αυτά είναι σημαντικά υγρά που διατηρούν την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας.

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα φίλτρα σας. Το φίλτρο αέρα εμποδίζει τη βρωμιά και τα σκουπίδια να εισέλθουν στον κινητήρα σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό. Το φίλτρο αέρα καμπίνας διατηρεί τον αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας καθαρό, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ βρώμικο. Αν κάποιο από τα φίλτρα σας είναι βρώμικο, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε.

Επιθεώρηση των ελαστικών και των φρένων σας

Ξεκινήστε με τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στο συνιστώμενο επίπεδο. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων, αλλά θα διασφαλίσει επίσης ότι τα ελαστικά σας έχουν αρκετή πρόσφυση στο δρόμο. Επιπλέον, ελέγξτε για τυχόν σημάδια φθοράς, όπως ρωγμές, εξογκώματα ή τρυπήματα. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας.

Αφού ελέγξετε τα ελαστικά σας, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τα φρένα σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κατεβαίνετε μια απότομη ανηφόρα και να συνειδητοποιήσετε ότι τα φρένα σας δεν λειτουργούν σωστά. Ελέγξτε τα τακάκια των φρένων και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν φθαρεί. Επιπλέον, ελέγξτε τους ρότορες των φρένων για τυχόν σημάδια στρέβλωσης ή ζημιάς. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα φρένα σας.

Τέλος, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη ρεζέρβα σας. Είναι σημαντικό να έχετε εφεδρικό ελαστικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Βεβαιωθείτε ότι η ρεζέρβα σας είναι σε καλή κατάσταση και έχει αρκετή πίεση αέρα. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε έναν γρύλο ελαστικών και ένα γαλλικό κλειδί σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξετε ένα ελαστικό στο δρόμο.

Διασφάλιση της σωστής λειτουργίας στα φώτα και στα φλας

Πριν βγείτε στο δρόμο, ελέγξτε όλα τα φώτα σας, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, των πίσω φώτων, των φώτων φρένων, των φλας και των φλας έκτακτης ανάγκης. Βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά και αντικαταστήστε τυχόν λαμπτήρες που δεν λειτουργούν. Είναι επίσης καλή ιδέα να καθαρίσετε τους προβολείς και τα πίσω φώτα σας για να βελτιώσετε τη φωτεινότητα και την ορατότητά τους.

Εκτός από τον έλεγχο στα φώτα σας, βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ σας είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργούν σωστά. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα συναντήσετε κακοκαιρία, οπότε είναι σημαντικό να έχετε υαλοκαθαριστήρες που να μπορούν να καθαρίζουν αποτελεσματικά το παρμπρίζ σας. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες σας έχουν ραβδώσεις, παραλείπουν ή αφήνουν υπολείμματα στο παρμπρίζ σας, ήρθε η ώρα να τους αντικαταστήσετε. Είναι επίσης καλή ιδέα να συμπληρώνετε το υγρό των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ σας πριν βγείτε στο δρόμο.

Τέλος, μην ξεχάσετε να ελέγξετε το ταμπλό σας για τυχόν προειδοποιητικές λυχνίες. Εάν ανάψουν προειδοποιητικές λυχνίες, είναι σημαντικό να τις ελέγξετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Η αγνόηση των προειδοποιητικών λυχνιών μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές ή ακόμη και σε βλάβη στο δρόμο.

Συσκευασία κιτ έκτακτης ανάγκης

Μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε ένα σετ έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Βεβαιωθείτε ότι το κιτ σας περιλαμβάνει ένα κουτί πρώτων βοηθειών, βασικά εργαλεία, όπως γρύλο και εφεδρικό ελαστικό, και έναν φακό με επιπλέον μπαταρίες.

Τέλος, φροντίστε να προσαρμόσετε το κιτ έκτακτης ανάγκης σας στις συγκεκριμένες ανάγκες και την κατάστασή σας. Εάν ταξιδεύετε σε απομακρυσμένη περιοχή, σκεφτείτε να πάρετε μαζί σας ένα δορυφορικό τηλέφωνο ή μια συσκευή GPS. Εάν έχετε ειδικές ιατρικές ανάγκες, πάρτε μαζί σας όλα τα απαραίτητα φάρμακα.

Έλεγχος από μηχανικό του αυτοκινήτου σας πριν από την αναχώρηση

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάτε το αυτοκίνητό σας σε έναν αξιόπιστο μηχανικό και να ελέγξει όλα τα βασικά συστήματα, όπως τα φρένα, τα ελαστικά, τα λάδια και το ψυκτικό υγρό.

Όταν πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας για σέρβις, φροντίστε να ρωτήσετε τον μηχανικό σας αν χρειάζεται να αντικατασταθούν εξαρτήματα ή να γίνουν επισκευές. Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα πριν φύγετε από το να διακινδυνεύσετε μια βλάβη στο δρόμο. Επιπλέον, ζητήστε από τον μηχανικό σας να πραγματοποιήσει πλήρη έλεγχο του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φώτα και τα φλας λειτουργούν κανονικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να σας σταματήσουν ή να προκαλέσετε ατύχημα λόγω ελαττωματικών φώτων.

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα επίπεδα των υγρών του αυτοκινήτου σας, όπως το λάδι, το ψυκτικό υγρό και το υγρό πλύσης, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μαζί σας επιπλέον υγρά και μια βασική εργαλειοθήκη για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Συχνές ερωτήσεις

Πριν από ένα οδικό ταξίδι, συνιστάται να κάνετε αλλαγή των πίσω με εμπρός ελαστικών σας κάθε 8.000-11.000 χιλιόμετρα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη φθορά. Αυτό θα βελτιώσει τον χειρισμό, την αποδοτικότητα καυσίμου και τη συνολική ασφάλεια. Μην ξεχάσετε να επιθεωρήσετε τα ελαστικά σας για τυχόν ζημιές ή τρυπήματα πριν ξεκινήσετε το δρόμο.

Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει ηλεκτρικό πρόβλημα, ελέγξτε πρώτα την μπαταρία και τις συνδέσεις. Αναζητήστε χαλαρά καλώδια ή διάβρωση. Αν όλα φαίνονται εντάξει, πηγαίνετε το σε έναν μηχανικό. Μην αγνοείτε τα ηλεκτρικά ζητήματα, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Αν συναντήσετε κακοκαιρία ενώ βρίσκεστε σε ταξίδι, επιβραδύνετε και αυξήστε την απόσταση από τον μπροστινό σας. Ανάψτε τους προβολείς και τους υαλοκαθαριστήρες. Εάν οι συνθήκες επιδεινωθούν, σταματήστε σε μια ασφαλή περιοχή και περιμένετε.

Συμπέρασμα

Έτσι, είστε έτοιμοι για το ταξίδι σας! Έχετε σχεδιάσει τη διαδρομή σας, έχετε πακετάρει τις βαλίτσες σας και τώρα ήρθε η ώρα να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε άριστη κατάσταση και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις όποιες περιπέτειες σας περιμένουν.

Πρώτον, φροντίστε να ελέγξετε τα υγρά και τα φίλτρα του αυτοκινήτου σας, να επιθεωρήσετε τα ελαστικά και τα φρένα σας και να βεβαιωθείτε ότι τα φώτα και τα φλας λειτουργούν σωστά. Αυτές οι βασικές εργασίες συντήρησης μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις βλάβες και να είστε ασφαλείς στο δρόμο.

Επιπλέον, η προετοιμασία ενός κιτ έκτακτης ανάγκης και η συντήρηση του αυτοκινήτου σας πριν από την αναχώρηση μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον ηρεμία και να διασφαλίσουν ότι το ταξίδι σας θα είναι επιτυχημένο.

Αφιερώνοντας χρόνο στην προετοιμασία του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να επικεντρωθείτε στην απόλαυση του ταξιδιού και στη δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων.

Καλό ταξίδι!

Tο συνεργείο αυτοκινήτων SAMIOS SOKRATIS βρίσκεται στη Καλαμάτα Νικολάου Πλαστήρα 32 – Καλαμάτας προσφέροντας άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για το αυτοκίνητό σας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από έναν πλήρη και υπεύθυνο τεχνικό έλεγχο μέχρι την πιο «δύσκολη» αποκατάσταση μιας βλάβης.

Renault | Dacia | Citroen | Peugeot |Audi | Skoda | Seat | Volkswagen | Nissan

Τηλεφωνο: +306984597400

Το συνεργείο θα παραμείνει κλειστό 15/08 και 21/08-26/08.

Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.